Välkommen till Karusellen

 

Hos oss på förskolan Karusellen är varje dag ett äventyr där vårt mål är att låsa upp just ditt barns fulla potential.

Vid Skytteholmsparken är denna fantastiska förskola placerad med närhet till både staden, skogen och parker. I våra rymliga och öppna lokaler får era barn tillsammans med våran engagerade personal utforska alla sina intressen, men även upptäcka nya sådana.

Förskolan arbetar efter ledorden trygghetglädje och utveckling och vårt mål är att detta ska genomsyra hela vår verksamhet från första mötet vid inskolningen till att barnen går vidare på nya äventyr i skolan. Vi vill att alla barn ska bära med sig just en liten bit av detta. Trygghet i sig själv, glädje att lära och viljan att utvecklas.

Vi arbetar utifrån en språkprofil där vi med barnens modersmål som grund försöker uppmärksamma och stödja varje barns personliga språkutveckling. Eftersom att förskolan har så många olika nationaliteter så arbetet vi utöver svenskan även mycket med engelska, och vi tror på att arbeta utifrån en interkulturell syn där alla barns kulturer synliggörs på en jämlik nivå. Här tror vi även på ett nära samarbete mellan oss, hemmet och er som vårdnadshavare, för att optimera varje barns möjlighet till en god utveckling.

Karusellen är belägen i ett höghus på Nybodagatan 7, vi är en liten familjär förskola med två avdelningar. Larven där de mindre barnen går samt Fjärilen där de större barnen går. Vid vissa tillfällen blandar vi grupperna och har tvärgrupper, allt för att se barnens utveckling samt att vi vill att barnen ska lära av varandra.

Vi har ett samarbete med Virvelvinden som ligger på Nybodagatan 1.

Vi arbetar med tema där vi använder oss av läroplanen samt utvärderingar från Brukarenkät (föräldraenkät) samt systematiks kvalitetsarbete.

Är ni intresserade av att besöka oss eller få reda på mer om oss så är ni varmt välkomna att ringa eller maila oss.

Hoppas vi ses snart!